fbpx

RONDE TAFEL UTRECHT

“Sustainable Fashion: Kansen of belemmeringen voor de Utrechtse ondernemers & makers? Praat mee!”

De knop moet om in Nederland. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de consument. Maar wat betekent Sustainable Fashion voor diverse (mode) ondernemers en makers van Utrecht? Zien zij kansen of belemmeringen? En wat wil de consument? Is er wel vraag naar duurzame mode?

In 2018 werd Utrecht de duurzaamste gemeente van Nederland genoemd en politiek hebben we te maken met een relatief groene stemmer. Op mode en retail gebied staan er aardig wat koplopers op de Utrechtse kaart; makers, retailers, merken, opleidingen en ateliers. Het is een stad waar veel gebeurd op het gebied van (duurzame) mode en doorontwikkeling.

Is het aanbod ondertussen groot genoeg? Klopt dat? En hoe kunnen we er door samenwerking voor zorgen dat consumenten van Utrecht en daarbuiten ons duurzame fashion aanbod ook kunnen vinden? Er zijn naast kansen ook veranderingen in de binnenstad, leegstand, terugloop van omzet, stijgende kosten, zeker ook rondom nieuwe wetgeving en CAO.

Kortom: Hoe werken we binnen Utrecht (centrum) samen om kansen te pakken of belemmering te minimaliseren?

Daarover gaan we graag in gesprek met jullie (retailers, makers, ondernemers, experts en branche organisaties) tijdens het DSFW ronde tafelgesprek op maandag 09 oktober van 19.00 -20.30 uur in Utrecht.

Een interactief gesprek waarin we jullie graag horen en meenemen om samen tot creatieve oplossingen, mogelijke samenwerking en/ of ideeën te komen.

Aanwezig zijn:

  • Marjolein Mesman, moderator (Cube retail specialist / trainer)
  • Kim Poldner, expert (Professor Circular Business, Haagse Hogeschool) Kim neemt ons mee in de resultaten van haar onderzoek Next Fashion Retail.
  • Miriam Geelhoed & Aisha Talacua , experts (Modint). Miriam en Aisha leggen uit welke positieve ontwikkelingen er zijn, wat de wetgeving voor ons in petto heeft en hoe branche organisaties MODINT en INretail hier een ondersteunende rol in hebben naar het bedrijfsleven. Zij zijn er ook om jullie te horen en zullen een terugkoppeling van dit gesprek naar de achterban verzorgen.
  • Janneke Cloosterman, host (Personal Sustainable Fashion Stylist, initiator DSFW programma Utrecht )
  • An Dertien, co-host ( kwartiermaker Circulair textiel & oprichter RELOVE label)
  • Centrum Management Utrecht, faciliterend i.s.m. Janneke Cloosterman

Heb je zin om aan te haken bij dit gesprek? Meld je aan via een mailtje aan jannekecloosterman@hotmail.com

Click here to display content from Google Maps.
Learn more in Google Maps’s privacy policy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *